Γιατί

είναι καλό

να υιοθετήσω?

“Ένα γατάκι είναι για το ζωικό βασίλειο ό,τι ένα μπουμπούκι για τον κήπο.”

-Robert Southey, 1774-1843, Άγγλος ποιητής

 

Πληροφορίες υιοθεσίας

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν υιοθετήσω!
 • Πως μπορώ να υιοθετήσω?

  Αποφάσισες να υιοθετήσεις ένα γατοπαραδεισάκι? Συγχαρητήρια! Έχεις κάνει το πρώτο βήμα προς την ευτυχία (και μερικές τρίχες στον καναπέ).
  Τα επόμενα βήματα είναι πολύ απλά.
  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα απο τα γατάκια μας, τα οποία μπορείς να δεις πατώντας εδώ και να επικινωνήσεις μαζί μας για τις λεπτομέρειες!

 • Υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνει μια υιοθεσία?

  Ναι, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να σου εμπιστευτούμε ένα γατοπαραδεισάκι μας και αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με την ασφάλεια του ζώου.
  Θα πρέπει για παράδειγμα αν μένεις σε πολυκατοικία το σπίτι να έχει δίχτυ ασφαλείας στο μπαλκόνι ή να έχεις πάρει την απόφαση πως το ζώο θα μένει μέσα στο σπίτι και όχι σε αυλή στην οποοία κινδυνεύει να ξεφύγει στο δρόμο.
  Σε κάθε περίπτωση μπορείς να συζητήσεις τα πάντα μαζί μας, επικοινωνώντας μαζί μας!

 • Πως να επιλέξω το σωστό ζώο για μένα?

  Τόσο οι αρσενικές όσο και οι θηλυκές γάτες αποτελούν λαμπρά κατοικίδια ζώα και υπάρχουν μόνο μερικές συμπεριφορικές διαφορές ανάμεσα τους. Οι αρσενικές γάτες μπορούν να είναι εξίσου αγαπητές με τις θηλυκές και οι θηλυκές γάτες εξίσου ανεξάρτητες με τις αρσενικές. Οι γενικές διαφορές μεταξύ των φύλων είναι:

  • Τα αρσενικά είναι συνήθως λίγο μεγαλύτερα από τα θηλυκά.
  • Οι μη στειρωμένες αρσενικές γάτες, συχνά αναπτύσσουν μερικές αντικοινωνικές συνήθειες, όπως η απομάκρυνση από το σπίτι, ο έντονος ψεκασμός και οι τσακωμοί με άλλες γάτες.
  • Οι μη στειρωμένες θηλυκές γάτες, μπορεί να φωνάζουν πολύ και δύσκολα να κρατηθούν σε κλειστούς χώρους όταν είναι σε οίστρο. Μπορούν επίσης να μείνουν έγκυες πολύ νωρίς στη ζωή τους, οπότε πρέπει να στειρωθούν για να αποφευχθεί μια μη προγραμματισμένη εγκυμοσύνη.
  • Το αν θα πάρετε μια αρσενική είτε μια θηλυκή γάτα, μπορεί να καθοριστεί από την υπάρχουσα γάτα που έχετε. Εάν έχετε ήδη μια κοινωνική (στειρωμένη) αρσενική γάτα, μια νεαρή (στειρωμένη) θηλυκή, μπορεί να είναι η σωστή επιλογή γι ‘αυτόν και να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να αποφύγετε τις συγκρούσεις.
  • Κοστίζει περισσότερο η στείρωση μιας θηλυκής γάτας από μια αρσενική γάτα, και θα είναι ακόμα πιο ακριβή αν είναι ήδη έγκυος. Οι περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις θα έχουν ήδη στειρώσει τις γάτες τους προτού τις θέσουν για υιοθεσία.
 • Είναι όλα τα ζώα προς υιοθεσία υγιή?

  Η σύντομη απάντηση είναι όχι, δυστυχώς δεν είναι όλα τα γατοπαραδεισάκια υγιή.
  Ανάμεσά τους υπάρχουν ανάπηρα, κάποια με προβλήματα όρασης ή τυφλά, καθώς και άλλα που πάσχουν απο FeLV, FIV ή FIP (ασθένειες οι οποίες δεν επηρεάζουν τον άνθρωπο) και χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση αλλά πανω απ’όλα περισσότερη αγάπη!

  Εμείς απο την πλευρά μας θα σε κατατοπίσουμε και θα σε ενημερώσουμε για ότι χρειάζεται ώστε να φροντίσεις ένα τέτοιο ζώο αν αποφασίσεις να το υιοθετήσεις.

Σκέφτεσαι να υιοθετήσεις?

Επικοινωνήσε μαζί μας!

  adopt